top of page

Ukrainske barn blir drept

Oppdatert: 1. jul. 2022


mennesker i krig ukraina russland,  støtt ukraina, ukraina norge, ukraina russland krig, krig i ukraina,

Støtt Ukrainas forsvar

Ukrainas forsvar trenger våpen, medisiner, klær, mat, transport og drivstoff. Hjelp dem nå og redd Norge fra krig. Bankkonto til Ukrainas forsvar i hvilken som helst valuta: UA84300001000000047330992708.


Er du arbeidsgiver og vil støtte ukrainere i Norge?

Gi jobber til ukrainske kvinner og menn som er på flukt fra krigen. Takket være dette redder de barna sine og kan støtte sine ektemenn i Ukraina og hjelpe dem i deres kamp for frihet.
6. mars 2022 Ukraina. Det er mange som ikke husker hvilken ukedag eller hvilken dato det er. Met at dette er 11 dag…. siden russiske fascister har kommet på Ukrainas sitt jord.


I Russland får en soldat som er i krig med Ukraina 52 dollar betalt per dag, det vil si 572 dollar for 11 dager. Skal de kjøpe barneleker og klar når de er tilbake fra krigen?


I løpet av krigens 11 dager drepte de russiske nazistene 38 ukrainske barn og over 300 voksne civile. 71 barn og flere hundre civile er skadet. De skyter alle de møter uansett. Fordi de trenger en mobiltelefon for å ringe hjem til mora si…i Russland, eller fordi de er sultne, eller fordi ….det er en ukrainer foran dem.


Sofia, 6 år. Hun, hennes ett og et halvt år gamle bror, mor, bestemor og bestefar ble skutt i bilen. Familien prøvde å forlate stedet til Nova Kachovka (Kherson), og ble til slutt angrepet av russiske tropper.


Alica fra den ukrainske byen Okhtyrka (Sumy). Hun var ikke eldre enn 8 år. Hun døde i skytingen sammen med bestefaren, som prøvde å beskytte henne med sin egen kropp.


Polina fra Kyiv. Hun døde sammen med foreldrene og broren i et skyting på gatene i hovedstaden. Hennes søster er i kritisk tilstand.


Arseniy er 14 år gammel. Pistolen traff guten i hodet. Ambulansepersonell klarte ikke å ringe ham på grunn av skytingen, og Arseniy blødde. Tanten hans døde, og foreldrene hans overlevde så vidt brannen da de forsøkte å returnere barnets kropp.


Hardt såret i rakettangrepet ble 18 måneder gamle Kirill fra Mariupol innlagt på sykehus av foreldrene under kulebrannen. Men legene kunne ikke redde ham.


I byen Bucha i Kiev-regionen døde to alvorlig skadde barn på grunn av manglende evne til å motta medisinsk behandling.


På vei ut av byen Irpin, Kiev-regionen, åpnet russiske tropper ild mot sivile mens de forsøkte å evakuere byen. Minst tre mennesker ble drept, inkludert to barn og en alvorlig skadet.


Gutten, som ble født i Kharkiv for 40 dager siden, døde av lungebetennelse, som han pådro seg under et flere dager langt opphold i et tilfluktsrom i Kharkiv.


Russiske tropper ødela eller skadet mer enn 200 skoler, 1500 hjem, mer enn 30 sykehus og etterlot 900 landsbyer uten strøm, vann og varme.


NATO og Jens Stoltengerg nekter å stenge luftrommet over Ukraina.


28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page